Film Çekimleri Sırasında 10 Sanatçının Yaşadığı Tehlike

Film oyuncularının işlerinin çok kolay olduğunu düşünenler olmuştur. Ama işin aslı öyle değil. Film oyuncuları setlerde o kadar talihsiz vakalar yaşamışlarki, ölümle burun buruna gelmişler. Şimdi ünlü filmlerin ünlü oyuncularının başına gelen ve ölümle burun buruna getiren olayları ve ünlüleri bir tanıyalım.

Michael J. Fox - Geleceğe Dönüş III


Fox asılı iken çektiği sahnede çok inandırıcı duruyordu. Sonradan fark edildiki Fox 30 saniye boyunca gerçekten asılı kaldı ve ölümden döndü.

Tom Cruise - Yarının Sınırında

Tom Cruise - Yarının Sınırında
Cruise 2014 yapımı Yarının Sınırında "Edge of Tomorrow" filminde ölüm tehlikesi atlattı. Emily Blunt'un suçu oldukça fazlaydı. Blunt arabayla giderken Cruise'yi farketmedi ve arabayı üstüne sürdü. Fren, fren, fren seslerinin ardından son anda Cruise'yi fark eden Blunt arabayı ağaca çarptı.
 

Jackie Chan - Süper Polis

Jackie Chan  - Süper Polis
Chan filmde bir alışveriş merkezinde bir metal direkten atlayıp aşağı inmesi gerekiyordu. Dublör kullanmayan Chan ampullerle dolu direkten aşağı inmeye başladı. Patlayan ampuller arasında adirekten aşağı inerken çıkan kıvılcımların etkisi ile elbiseleri alev aldı. Yanma tehlikesi atlatan Chan'e film ekibi müdahale etti.

Isla Fisher Sihirbazlar Çetesi

Isla Fisher  Sihirbazlar Çetesi
Fisher'in su tankının içinde zincirlerle kilitli iken, suyun içine atılan piranalardan kaçması gerekiyordu. Su tankından zincirlerden kurtularak dışarı çıkmak isteyen Fisher zincire takıldı. Fakat çırpınmaya başladı. Herkes rolünün bir parçası olarak izlerken Fisher'in gerçekten boğulmaya başladığını fark ettiler. Müdahele geçikmedi. Sonuç olarak kurtarıldı.

Margaret Hamilton - Oz Büyücüsü

Margaret Hamilton - Oz Büyücüsü
Kötü Cadı rolünde oynayan Hamilton'ın yüzüne petrol ürünlerinden bir makyaj yapıldı. Çekimler sırasında alevlerin etkisiyle yüzündeki makyaj alev aldı. Elleri ve yüzünde ikinci derece yanık oluşan Hamilton hastaneye kaldırıldı. (1939)

Sylvester Stallone - Rocky IV

Sylvester Stallone - Rocky IV
Rocky IV filminde dövüş sahneleri oldukça gerçek gözüküyor. Evet... Çünkü tamamiyle gerçek yumruklar kullanıldı. Filmin dövüş sahnesinin final sahnesinde Stallone rol arkadaşı  Lundgren'e daha sert bir yumruk vurmasını ister.  Lundgren bu isteği yerine getiri. Sonuç olarak Stallone bu yumruk sonrası ağır yaralanır ve hastaneye kaldırılır. Sekiz gün hastanede yatmak zorunda kalır.

Daniel Day - New York Çeteleri

Daniel Day - New York Çeteleri
Day New York çeteleri filminde kullanılan kıyafetler ve havanın aşırı soğuk olması nedeniyle hastalanır. Fakat tedavi olmadan film çekimlerine devam eder. Devamında rahatsızlığı artar ve zatüreye yakalanır. Hastanede tedavi altına alınan Day'ın durumu ağırdır. Herkes ölümüne kesin gözüyle bakmaktadır. Ama tedavi işe yarar ve sağlığına kavuşur.

Jason Statham - Cehennem Melekleri 3

Jason Statham - Cehennem Melekleri 3
Aksiyon yıldızı tehlikeli sahnelere hiç de yabancı değil, ama çekimlerde bir kamyonla ilerlerken kamyonun frenleri tutmaz. Uçuruma doğru ilerleyen Statham, Sylvester Stallone'ın "atla" çığlığıyla kamyondan atlar. 60 metrelik uçurumdan son anda kurtulur.

Jaimie Alexander - Thor: Karanlık Dünya

Jaimie Alexander - Thor: Karanlık Dünya
Alexander film çekimleri sırasında yağmurlu bir sahnede merdivenlerden çıkması gerekir. Merdivenlerden yukarı çıkarken dengesini kaybeder ve yere çakılır. 11 omurga kemiği kırılır. Sol omuzu çıkarı ve yine sol tarafında kas yırtıkları oluşur. Çekimlere bir aya ara verilir. 

Halle Berry Çağrısı

Halle Berry Çağrısı
Halle Berry çekimlerde bir dövüş sahnesinde başını kötü bir şekilde beton zemine vurur. Bilincini kaybeden Berry hastaneye kaldırılır. Hastanede kendine gelen Berry'nin sağlık durumu iyidir.

Kaynak: http://ofpof.com/merak/-film-cekmenin-ne-riski-olabilir-ki-diyenlerin-bilmek-isteyecegi-10-sanatcinin-yasadigi-tehlike
Film Çekimleri Sırasında 10 Sanatçının Yaşadığı Tehlike Film Çekimleri Sırasında 10 Sanatçının Yaşadığı Tehlike Reviewed by Abdulkadir on 11:16:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.