Burnt (Çok Pişmiş) Film Özeti ve Eleştirisi

Burn (Türkçe ismi: Çok Pişmiş) , 2015 yılında vizyona giren ABD yapımı komedi-drama filmi. John Wells'in yönetmenliğini üstlendiği film Michael Kalesniko'nun hikayesinden esinlenilerek Steven Knight tarafından yazıldı. Bradley Cooper, Sienna Miller, Omar Sy, Daniel Brühl, Matthew Rhys, Alicia Vikander, Uma Thurman ve Emma Thompson'ın başrolleri paylaştığı film 30 Ekim 2015 tarihinde The Weinstein Company tarafından dağıtılarak vizyona girdi.



Özet
Paris'te bir restoranda çalışan Şef Adam Jones, kötü alışkanlıklarından vazgeçemeyince sahip olduğu her şeyi kaybetme aşamasına gelir. İki Michelin yıldızlı şef bir noktadan sonra kendi mutfağını oluşturup hatalarını telafi etmeye karar verir. Bunun için ekibine üstün yetenekli şefleri ve güzel Helene'yi katmak zorundadır.er yer alıyor.


Eleştiri
Yemek temalı filmleri sevenler içi gerçekten çok hoş bir film olmuş. Aşçılık, restoran gibi olaylara ilgi duyan kişiler kesinlikle sevecektir. Ancak film biraz kurgu olarak yavan kalmış. Karakterler genel olarak çok yüzeysel. Bir kaç flashback konabilirdi. Mesela Adam hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Geçmişi ile anlatılanlar sadece anlatılmakla kalıyor. Ekşi Sözlük'te biraz göz gezdirdiğim kadarıyla gastronomi olarak sınıfta kalmış ancak o kısımlar hakkında bilgim olmadığı için oraları es geçiyorum. Ancak tüm bunların dışında akıcı bir film. Bir çırpıda bitiyor.

Kısaca ortalama bir film. Yolda giderken izleyeceğiniz türden bir film dersek yanlış olmaz. 
Burnt (Çok Pişmiş) Film Özeti ve Eleştirisi Burnt (Çok Pişmiş) Film Özeti ve Eleştirisi Reviewed by Abdulkadir on 18:28:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.