En Kötü 11 Marvel Filmi

11. HULK (2003)


Bruce Banner'ın lideri olduğu çok gizli bir proje, ülkenin çeşitli yerlerinden getirilen kimi deha öğrencilerin de katkılarıyla, son demlerine ulaşmıştır. Projeyi test etmek amacıyla yapılan deneyde büyük bir kaza meydana gelir ve Bruce Banner, yüksek miktarda radyasyona maruz kalır. Gama ışınları nedeniyle mutasyon geçiren Banner, artık ne zaman sinirlenirse yeşil ve dev bir yaratığa dönüşmektedir. Artık elindeki tek şansı, kontrol edemediği bu gücü bir şekilde içinde sindirmek olacaktır.

10. DAREDEVIL (2003)

daredevil ben affleck 1 11 Movies Marvel Wants You To Forget

Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın diğer duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Yaman bir avukat olan Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra geceleri Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır. Daredevil zorlu bir mücadelenin ardından kiliseye hapsolur ve kendisini çok sevdiği rahibin ellerine bırakır. Burada güç toplayan süperkahraman sıkça geçmişini ve kötü anılarını anımsamaya başlar. Bu ve tüm insanlığın onu beklemesi güç toplamasında önemli bir etken olur.


9. ELEKTRA (2005)

elektra 11 Movies Marvel Wants You To Forget

Elektra bir kiralık katildir ve ne yazık ki aynı işi yapan Bullseye tarafından öldürülerek hayattan ayrılmıştır. Ancak The Hand adındaki suç örgütü onun geri dönmesine karar verir ve mistik bir tören düzenleyerek hayata geri dönmesini sağlar. Örgütün, Elektra’ya verdiği vazife ise hiç de kolay değildi. Mark Miller ile on üç yaşındaki kızı Abby’i öldürmesi gerekmektedir. Bu işi yapmaya kalkıştığında istemeden de olsan bu insanlarla yakınlaşır Elektra. Sonrasında da kendisini yetiştiren ve ölümden döndüren efendilerine başkaldırıp karşı çıkacaktır.


8. HOWARD THE DUCK (1986)

Howard The Duck Movie 11 Movies Marvel Wants You To Forget

İnsansı bir ördek... Hem de daha önce hiç de görmediğimiz türden... Howard the Duck, dünyadaki uzaylı istilasını durdurmak üzere yaşadığı gezegenden dünyaya gitmek durumunda kalır. Artık dünyada bulunma nedeni ve tek çaresi insanlara yardım etmek ve bu korkunç istilayı durdurmaktır.


7. THE AMAZING SPIDER-MAN 2 (2014)

amazing spiderman 2 11 Movies Marvel Wants You To Forget

2012'de izleyici karşısına çıkan İnanılmaz Örümcek-Adam filminde hikayesi bir kez daha başlayan Peter Parker'ın dönüşümünü tamamlayıp Örümcek-Adam yeteneklerini elde edişine tanık olmuştuk. Bu filmle birlikte kahramanlığın sorumluluk isteyen zorlu yanlarına şahit olmaya başlayan Parker'ın her günü daha karmaşık, daha yoğun geçiyor. Bir yandan kahramanlığa alışmaya, diğer yandan ise Gwen'le vakit geçirmeye çalışırken sahip olduğu yeteneklerin büyük bedeli en korkutucu haliyle karşısına dikilir. New York'u tehdit eden en büyük tehlikelerden biri olan Electro bir anda ortaya çıkar ve Peter Parker'ın şimdiye dek gördüğü en güçlü düşmanını alt etmesi gerekir. Örümcek-Adam, eski dostu Harry Osborn'un da dönmesiyle bütün düşmanlarının ortak noktası olan OsCorp'u keşfetmiş olur. Öte yandan Gwen'ın babasına verdiği sözü unutmayan Peter, Gwen'e zarar vermemek için elinden geleni yapmak için çabalar, ancak Electro'nun ortaya çıkması ve Harry Osborn geri dönüşü bu sözünü tutmasını oldukça zorlaştıracaktır. Peter Parker'ın geçmişine dair ortaya çıkan yeni ipuçlarıysa Örümcek Adam'ın hayatının gidişatını derinden etkileyecektir... Filmin yönetmen koltuğunda serinin ilk filminde olduğu gibi bir kez daha Marc Webb bulunurken, başrollerde Andrew Garfield ve Emma Stone'un yanı sıra Jamie Foxx da yer alıyor.


6. FANTASTIC FOUR (BÜTÜN FİLMLER)

fantastic four2 11 Movies Marvel Wants You To Forget

Fantastik Dörtlü (Özgün adı: The Fantastic Four, kısaca: FF) , Marvel Comics tarafından yayımlanan bir hayalî karakterler topluluğudur. Yaratıcıları Stan Lee ve Jack Kirby'dir. İlk Fantastik Dörtlü çizgi romanı 1961 yılının kasım ayında yayımlanmıştır. Türkiye'de ise 1 Nisan 1988 yılında Alfa yayınları tarafından orijinal 190'nıncı sayıdan itibaren Fantastik Dörtlü adıyla yayınlanmaya başlanmıştır.


5. CAPTAIN AMERICA (1990)

captain america41 11 Movies Marvel Wants You To Forget

Kaptan Amerika nasıl dünyaya geldi? Aslında herşey, sıska bir vatansever olan Steve Rogers'in "vatani borcunu ödeme" hevesiyle başladı. Çelimsiz delikanlı Steve Rogers, II: Dünya Savaşı’nda ülkesi için savaşmak istediğinde, çok gizli süper-asker programı derdine derman olacak ve Birleşik Devletlerin biricik koruyucusu Captain America doğacaktır. Nasyonal-sosyalistlere savaş esnasında acımayan kahramanımız, Red Skull isimli Alman mucidin ölümcül roketini durdurmak isterken kaybolur. 1990’larda buzulların içinde donmuş bir halde bulunana dek herkes onu ölü sanmaktadır. 'Captain' tekrar iş başı yapar. Karşısında, yeni planları olan eski düşmanını bulacaktır. Bu filmin talihsizliği ise mainstream sinema arenasında henüz daha Marvel fırtınası esmeden ve bilindik tüm çizgi roman ekollerinin popülariteye kavuşmadan önce vizyona girmiş olması...


4. THE PUNISHER (1989)

the punisher11 11 Movies Marvel Wants You To Forget

Punisher (Cezalandırıcı) , Gerry Conway, John Romita ve Ross Andru tarafından yaratılan ünlü bir çizgi roman karakteridir. İlk olarak The Amazing Spider-Man'ın 129'uncu sayısında (Şubat 1974) ortaya çıkan bir anti-kahramandır.


3. NICK FURY AGENT OF S.H.I.E.L.D (1998)

Shield 11 Movies Marvel Wants You To Forget

Marvel evreninin en ilginç karakterlerinden biri olan Nick Fury, neredeyse tüm süper kahraman serilerine konuk sanatçı olarak katılmış bir figür. II. Dünya Savaşı’nı gözüpek bir çavuş olarak tamamlayan Fury, kısa zamanda Amerikan gizli servis hiyerarşisinin basamaklarını tırmanmayı bilmiş, en nihayetinde S.H.I.E.L.D. (Strategic Hazard Intervention Espionage Logistic Directorate) isimli ulusal güvenlik teşkilatının başına geçmiştir. Sahibi olduğu sonsuz gençlik serumu sayesinde her daim hazır ve nazır olan Fury, Soğuk Savaş’ın bitmesinin ardından inzivaya çekilir. Ancak zamanında ona kök söktürmüş suç teşkilatı Hydra ve onun eski elebaşı Baron Von Stucker’ın gölgesi kötücül kızı Viper’ın kimliğinde tekrar kendisini gösterdiğinde, Fury göreve geri dönmek zorunda kalır.


2. DR. STRANGE (1978)

Dr Strange 1978 Peter Hooten 11 Movies Marvel Wants You To Forget


Büyü güçleriyle dünyadaki en güçlü büyücülerden biridir.İlüzyon, telepati, saldırı ve savunma büyülerini yapabilir. Ruhu bedenini ardında bırakıp başka boyutlara seyahat edebilir. Vishanti Kitabı adlı büyü kitabı, Agamotto Gözü adlı mistik bir kolye ve uçabilmesini sağlayan bir cübbesi vardır.

1. GENERATION X (1996)


Generation X 11 Movies Marvel Wants You To Forget


Ergen X-Men
En Kötü 11 Marvel Filmi En Kötü 11 Marvel Filmi Reviewed by Abdulkadir on 19:07:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.