Burnt (Çok Pişmiş) Benzeri 5 Film Önerisi


Bradley Cooper'ın baş rolünde olduğu 2015 yılında vizyona giren Burnt gibi filmler arıyorsanız doğru yazıdasınız! Çok Pişmiş gibi filmleri sizler için derledik.

Chef (Şef)



Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça yaratıcılığı ve ona bağlı olarak da yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer. Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur. Yeteneğine rağmen kariyerinde düşüşe geçtiğini hisseden Carl'a tam da bu dönem bir teklif gelir: ikinci el bir bir yemek karavanı al ve kendi işinin patronu ol! Oğlu Percy ve eski bir arkadaşı olan Martin’in yardımıyla Carl Amerika yollarında yemeğe ve yeni lezzetlere ve de en önemişi hayata dair tutkusunu yeniden keşfedecektir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Jon Favreau’nun üstlendiği dramatikomedi filminin kadrosunda Favreau'ya Scarlett Johansson, Sofía Vergara ve Robert Downey Jr., John Leguizamo, Dustin Hoffman ve Oliver Platt gibi yıldız isimler eşlik ediyor.

Big Night



İtalya'da yaşayan Primo ve Secondo mutfak konusunda yetenekli olan iki kardeştir. Primo'nun şeflik becerileri ve yemek dehası ile Secondo'nun finansal hamleleri, onları Amerika'ya taşınmaya iter. Amerika'da şık bir İtalyan restoranı açıp yeni bir hayata başlamanın planlarını kurarlar. Nihayetinde istedikleri yeri açarlar ve ismini ''Paradise'' koydukları mekanlarında Primo, müşterilerinin alışık olmadığı tarzda yenilikçi yemeklerini yapmaya başlar. Ancak hem Secondo'nun bir işletmeci olarak verdiği çabalara hem de Primo'nun olağanüstü yemeklerine rağmen işler yolunda gitmez ve bu duruma bir çare bulmaları gerekir...

Eat Drink Man Woman



Yaşlıca bir yemek şefi olan Chu, üç kızı ile birlikte yaşamaktadır. İçlerinden ortanca olanının gelecek planları, umulmadık olaylarca etkilenir. Bununla beraber aynı evde yaşadığı diğer insanların da hayatları bir şekilde değişmeye başlayacaktır. Aile, her pazar akşamı Chu'nun geleneksel Çin mutfağının en güzel örnekleri ile donattığı sofranın başında toplanır. Chu'nun en büyük kızı Jia-Jen, bir kimya öğretmenidir. Ortanca kızı Jia-Chien bir hava yolu şirketinde yöneticilik yapmakta ve Jia-Jen'e kıyasla oldukça dışa dönük, özgür bir hayat yaşamaktadır. Chu'nun küçük kızı Jia-Ning ise bir hamburgercide çalışmaktadır. Film, bir üçlemenin son filmidir. Yönetmen Ang Lee, bu filmle En İyi Yabancı Film dalında Oscar adaylığını getirmiştir. Ayrıca Altın Küre ve İngiltere'nin en saygın sinema ödüllerinden BAFTA'ya da aday gösterilmiştir.

The Ramen Girl (Büyülü Tat)



Abby (Brittany Murphy) zengin bir aileden gelmektedir. Bir hukuk firmasında çok sıkıldığı bir işte çalışmaktadır ama hayatta gerçek bir hırsı ya da amacı yoktur. Bir gün Japonya’daki erkek arkadaşını ziyaret etmek için Tokyo’ya gider. Ancak burada hiç beklemediği bir olaylar silsilesi kaderini değiştirecektir. Erkek arkadaşı ondan ayrılır ve Osaka’ya giderek Abby’yi kaderine terk eder. Amaçsızca Tokyo’da dolanan genç kadın, tamamen tesadüf eseri hayallerinin mesleğini keşfedecektir: ramen aşçılığı. Başaşçının tüm ters tavırlarına ve lokantadaki kimsenin İngilizce konuşmamasına rağmen hayatında ilk defa bir şeye şevkle sarılan Abby, mesleğin tüm sırlarını öğrenmeye kararlıdır. Burada geçirdiği zaman ve yaşadığı tüm yanlış anlaşılmalar ise ona sadece ramenine değil, tüm hayatına tutku katmayı öğretecektir.

Chocolat (Çikolata)



Her şeyden uzak, minik bir Fransız kasabası... Genç bir kadın ve kızı kasabaya taşınırlar. Kasabanın tüm sıradanlığına şirk koşan bu iki kadın, oldukça farklı ve sevimli bir çikolata dükkanı açarlar. Bu tip zevklerin tatminkarlığından habersiz olan kasaba ahali, bu küçük dükkanın onlara sunduğu hazlar dünyasıyla bugüne kadar yaşamadığı, yeni bir hayatı keşfeder. Ancak öteki taraftan, kasabanın yaşadığı bu tatmin duygusunun tam karşısında duran kasaba sakinleri de vardır. Gizli bir soğuk savaş başlayacaktır.

Burnt (Çok Pişmiş) Benzeri 5 Film Önerisi Burnt (Çok Pişmiş) Benzeri 5 Film Önerisi Reviewed by Abdulkadir on 18:12:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.