2015 'in En İyi Filmleri

Görevimiz Tehlike 5 

Serinin 5. filminde Ethan Hunt'ın ve ekibinin içinde bulunduğu zor durumu aksiyon dolu bir yapım içerisinde izliyoruz.

Kaçış Yok 

Ailenizle tatile çıktığınızı düşünün ve tam bu sırada gittiğiniz ülkede iç savaş çıkıyor ve halk sizi avlamaya başlıyor. Ailenizi ve kendinizi nasıl koruyabilirsiniz ? Owen Wilson'ın başarılı performansı ve Pierce Brosnan'ın yardımcı oyunculuğu ile gerilim dolu dakikalar sizi film boyunca yalnız bırakmıyor.

Labirent: Alev Deneyleri


Aynı isimli kitap serisinden uyarlanmış 2. film olan Alev Deneyleri, kitaba çokca sadık olmasının yanında, genç kuşağın ise gözde yapımları arasında.

Yanlış Kapı 

Keanu Reeves'ın başrolünde yer aldığı yapım, bu yılın gerilim filmleri arasında kendini gösterirken, ahım şahım olmasa da vaktinizi harcadığınıza değecek türden.

Spectre

007 James Bond filminin şimdilik son halkası olması özelliği taşıyan film, Daniel Craig ile çekilmiş 4 filmin en iyi 2. filmi olarak görülüyor. Söylentilere göre (ki kuvvetli ihtimal) Craig'i bu rolde son kez izleyeceğimiz yapımdı. 

Son Şans

Kuvvetle ihtimal, Jack Gyllenhaal'ın bu yıl en iyi erkek oyuncu dalında oscara aday olarak gösterileceği yapımdır. Tipik Rocky ve Cinderella Man karışımı öyküsü ile son dönemin başarılı filmleri arasına girmeyi başardı. Özellikle Gyllenhaal'ın performansı için yapmış olduğu fiziki değişim ve oyunculuğu filmden daha çok konuşulmuş oldu.

Jurassic World 

İlk Jurassic Park senaryosunun günümüze uyarlanmış farklı bir hali gibi algılanan yapım, eski filmlere göz kırpmayı da unutmuyor.


Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 

Kesinlikle serinin en harika filmi. Seyirciyi bir türlü doyuramayan 3 filmin ardından gelen bu doyurucu yapım sizi memnun etmeyi başarıyor. 

Yenilmezler: Ultron Çağı

İlk filmi ile tüm zamanların en fazla hasılat yapan yapımı olarak tarihe geçmiş, Marvel stüdyolarının en pahalı serisi devam filmiyle karşımıza çıktı. İlk yapımdan bir tık altta kalsa da, seyirciyi yaklaşık 3 saat süren aksiyonuyla doyurmayı başarıyor.

Ant-Man

Marvel'in Avengers bünyesine katmak için çabaladığı, hayranları tarafından da film olarak görülmeyi bekleyen Ant-Man sonunda beyaz perdeye aktarıldı. Marvel stüdyolarının beklediği gişe hasılatınında üstüne çıkmayı başaran yapım, bu yılın sevilen süperkahraman filmlerinden biriydi.

Hızlı ve Öfkeli 7

Paul Walker'a saygı duruşu niteliği taşıyan finali için bile izlenmesi gereken, bu yılın en iyi yapımları arasında yer alan film Hızlı ve Öfkeli 7 dir.. 

Terminatör: Yaratılış

Arnold amcayı özleyenler, serinin şu ana kadarki en iyi ikinci filmi olan bu yapımda o özlemini giderecektir. Dört gözle beklenen film, seyirciyi gayet doyurmayı başardı.

Marslı

Ülkemizde İthaki yayınları tarafından yayınlanmış aynı isimli kitaptan beyazperde ye uyarlanan yapım, uzay konseptli filmler içinde en keyiflisi diyebiliriz.

Mad Max: Fury Road

Bu yılın en iyi filmi hangisi derseniz, tabi ki Mad Max yanıtını alırsınız. Gerek görsel alanda, gerekse utopya yaratma konusunda gayet açık ara birinciliği sırtlayan yapım, Oscar'da en az 2-3 dalda aday gösterilmeyi bekliyor.

Star Wars: Güç Uyanıyor

Star Wars evreninin sürpriz olarak geri dönmesi ile başlayan yeni film serisinin ilk yapımı Güç Uyanıyor, 2015 in en çok beklenen yapımı olarak tarihe geçti.


2015 'in En İyi Filmleri 2015 'in En İyi Filmleri Reviewed by Abdulkadir on 01:35:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.